Gedeeltelijke vergoeding T-Rijbewijs

 

Met subsidie je trekker rijbewijs halen!

Bestuurders van landbouwtrekkers moeten vanaf 1 juli 2015 beschikken over een T-rijbewijs. Niet alleen trekkerbestuurders, maar ook bestuurders van grondverzetmachines (zoals mobiele graafmachines en wielladers) en zelfrijdende werktuigen (zoals hakselaars en maaidorsers) moeten een T-rijbewijs hebben.

Wanneer je voor 1 juli 2015 al een B- rijbewijs of een trekkercertificaat hebt gehaald, kun je deze om laten zetten naar een T-rijbewijs.

Ben je na 1 juli 2015 16 jaar geworden of heb je geen B-rijbewijs of trekkercertificaat, dan moet je het T-rijbewijs halen.

Als een leerling een Groen, Grond, Infra opleiding wil volgen, dan heeft hij of zij het T-rijbewijs nodig. De kosten voor dit T-rijbewijs kunnen een drempel zijn om voor een GGI opleiding te kiezen. Omdat we graag goede en vakbekwame medewerkers hebben in de sector, proberen we deze drempel zo laag mogelijk te houden. Daarom stellen sociale partners (CUMELA Nederland, FNV Agrarisch en Groen, CNV vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps) via het Colland Arbeidsmarktfonds een vergoeding van € 700,- beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs.

De belangrijkste voorwaarden voor de vergoeding zijn:

  • Het T-rijbewijs wordt behaald in het eerste schooljaar van de opleiding (start vanaf augustus 2016) of maximaal 6 maanden voor de start van het eerste schooljaar;
  • Je volgt de beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf dat de caoloonwerk (cao-LEO) toepast en premies afdraagt aan Colland. Vraag of het bedrijf aan deze voorwaarde voldoet vóór je een leerbedrijf kiest, anders heb je geen recht op de vergoeding!
  • Je volgt één van de volgende studierichtingen binnen de opleidingen Groen, Grond, Infra
  • Medewerker agrarisch loonwerk (niveau 2)
  • Vakbekwaam medewerker agrarisch loonwerk (niveau 3)
  • Vak expert agrarisch loonwerk (niveau 4)
  • Medewerker groen en cultuurtechniek (niveau 2)
  • Vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek (niveau 3)
  • Opzichter/uitvoerder groen en cultuurtechniek (niveau 4)
  •  Machinist grondverzet (niveau 3)

Indien wordt voldaan aan de voorwaarden bedraagt de vergoeding een vast bedrag van € 700,- , ongeacht de werkelijke kosten van de opleiding voor het T-rijbewijs.

Bij Tractor Academie volg je de rijopleiding voor het T-rijbewijs bij een CBR-erkende opleider, die beschikt over een door het CBR goedgekeurd examenvoertuig.

Wij beschikken als enige opleider van Nederland over een eigen E-learning formule en werken vanuit diverse praktijkexamenlocaties. Voor meer informatie kijk op: www.caoloonwerk.nl

Gewoon vanzelfsprekend, je T-rijbewijs haal je bij Tractor Academie; snel, betrouwbaar en flexibel.

Neem vandaag nog contact met ons op!

Bel 085-7828007 of mail planning@tractoracademie.nl

Informatie over het t-rijbewijs kun je vinden op de site van het CBRwww.cbr.nl/t-rijbewijs.pp