Hotel Syndroom Stephan & Martijn

De helden Stephan & Martijn met Tractor Academie in het TV programma hotel syndroom

Voor onze medewerking aan het programma Hotel Syndroom van Johnny de Mol zijn wij eind vorig jaar benaderd door Manon van Talpa producties. De eerste gesprekken hierover zijn gevoerd vanaf 15 november 2016.

De afgelopen periode hebben wij, team Tractor Academie, met veel plezier en voldoening onze medewerking mogen verlenen aan het TV programma Hotel Syndroom waar Johnny de Mol dromen van gasten met een verstandelijke beperking uit laat komen !!!

Het wel of niet meedoen aan dit programma was voor ons niet zo’n moeilijke keuze. Want behalve de grootste T-opleider van Nederland willen we ook graag de beste zijn.

Dat het TV programma zo’n grote consequenties en impact zou hebben, hadden wij zelfs niet durven dromen. Want wij hebben laten zien dat niets onmogelijk is en dat iedereen het T-Rijbewijs kan halen als je er maar de nodige uren en aandacht aan kunt en mag besteden.

De droom van Stephan en Martijn begon op 14 december 2016 toen ze samen met de ouders afreisden naar Son en Breugel voor de Rijgeschiktheidstest van het CBR om te testen of ze überhaupt toegelaten werden voor het examen van het T-Rijbewijs. De jongens wisten toen nog helemaal niets over het programma dus we mochten ook niets laten merken. Het CBR gaf na de rijgeschiktheidstesten van beide jongens aan er vertrouwen in te hebben, dus de droom kon gaan beginnen.

Op 16 december 2016 zijn de jongens door Johnny de Mol tijdens het waterpolo verrast om te vertellen dat hun wens vervult ging worden.

Daarna volgde nog de nodige administratieve afhandelingen bij het CBR en konden we begin  januari  van start gaan met de persoonlijke en intensieve theoriebegeleiding van de jongens bij hun ouders thuis in Katwijk.

Na het behalen van de theorie konden we van start met de praktijklessen. Reeds bij de eerste les bleek dat de jongens allebei een geweldige drive en feeling hadden voor het tractor rijden. Het lessen ging dan ook zeer voorspoedig.

En toen was daar eindelijk de grote dag voor Stephan en Martijn. Zaterdag 28 januari 2017 het praktijkexamen.

Waar we alleen maar van durfden te dromen ging nu echt gebeuren. De jongens gingen vol overtuiging aan het examen beginnen. Ze zeiden tegen ons: “ we gaan gewoon doen wat ons geleerd is en dan kan die meneer alleen maar zeggen dat we het goed gedaan hebben”. En wat bleek? Inderdaad, ze lieten het allebei zien en slaagden allebei!

Hiermee kwam niet alleen de droom van Stephan en Martijn uit maar ook van het hele team van Tractor Academie! Dat hebben we samen maar mooi geflikt en wat voor iedereen als onmogelijk werd gezien, hebben we gewoon gedaan!

Stephan en Martijn zijn geslaagd voor het T-rijbewijs en hebben laten zien dat het niet uitmaakt hoe je bent maar wat je kunt !!!!

Behalve een geweldige vriendschap voor het leven met Stephan, Martijn en de ouders is er voor ons nog een wereld open gegaan.

Want de baas zei: “als ons dit lukt,  waarom dan geen mensen met een lichamelijke beperking van het T-rijbewijs voorzien”?

En zo kwam er weer een volgende uitdaging om mensen met een lichamelijke beperking te kunnen laten lessen en op examen te laten gaan. Dus het vervolg is dat de eerste aangepaste lestractor een feit is en we met trots kunnen zeggen dat wij in het bezit zijn van de eerste aangepaste Lestractor van Nederland!

     

Een verder vervolg is dat ook scholen en gemeenten horen van het verhaal van Stephan en Martijn en willen weten wat wij allemaal in huis hebben om mensen het T-Rijbewijs te laten halen. En zo krijgt het allereerste mailtje van Manon een hele andere wending. Naast de Tractor Academie hebben we nu ook onze eigen mini academie in het leven geroepen, onder de naam:

De Stephan en Martijn Academie, dé Academie die denkt in oplossingen en niet in beperkingen!!